Znate li da su tortilje mnogima jedan od najdražih načina pripreme obroka. A ako ih napunite zdravim sastojcima, pred sobom imate izvrsni fit zalogaj u kojem ćete uživati.
U videu pogledajte kako napraviti tortilje napunjene kremastom tunom.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 žlice kukuruza (iz limenke)
- 2 žlice sjeckanih kiselih krastavaca
- 1 žlica kapara
- 240 g tune u vlastitom soku (Rio Mare)
- 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
- 1 žlica senfa
- 100 g grčkog jogurta (ili kremastog posnog sira)
- Sol, papar
- 4 tortilje (obične ili npr. sa sjemenkama)
- 1 šaka baby špinata ili rikule (+ za posluživanje)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za nadjev: ocijeđeni kukuruz, sitno sjeckane kisele krastavce, ocijeđene kapare, ocijeđenu tunu, sitno sjeckani peršin, senf i grčki jogurt.
Sve začinite po ukusu solju i paprom.
Kupovne tortilje stavite na dasku te po njima (po sredini) posložite oprani i potpuno osušeni baby špinat (ili rikulu, po želji). Špinat mora biti potpuno suh kako ne bi razmočio tortilju i kako bi bio svojevrsna “barijera” između tortilje i kremastog nadjeva..
Po špinatu razmažite 2-3 žlice nadjeva, te sve čvrsto zamotajte u rolicu i prstima zatvorite rubove tortilje kako nadjev ne bi curio. Svaku rolicu prerežite ukoso na pola te servirajte na baby špinatu.
Nema komentara:
Objavi komentar