Vasvija Subašić, majka ubijenog Senada: Želim znati ko ga je gledao u oči i uzeo mu dušu - Code Novosti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

srijeda, 17. siječnja 2018.

Vasvija Subašić, majka ubijenog Senada: Želim znati ko ga je gledao u oči i uzeo mu dušu

Vasvija Subašić, majka ubijenog Senada Habibovića zvanog Sena, već četiri godine čeka na informaciju o ubici njenog sina jedinca. Habibović je 19. oktobra 2014. godine ubijen u klasičnoj sačekuši u ulici Armije RBiH, dok je bio u svom automobilu Golf 5.  
Majčina želja
Vasvija, iako narušenog zdravstvenog stanja, smogla je snage u kratkoj izjavi za naš list da kaže da joj je jedina želja da se sazna ime i prezime ubice njenog sina. Ona ostatak života provodi u sjećanjima na sina te iščekivanju da će policija rasvijetliti slučaj.
Vasvija Subašić: Živi u sjećanju na sina
Vasvija Subašić: Živi u sjećanju na sina 
- Želim saznati ko ga je gledao u oči i uzeo mu dušu - kazala nam je Vasvija.
Zločin se dogodio sat poslije ponoći u frekventnom dijelu grada, stotinjak metara od sjedišta Jedinice za specijalne namjene MUP-a Tuzlanskog kantona, ali nikada poslije, osim špekulacija, nisu pronađeni tragovi koji su upućivali na osumnjičene.
Umro u vozilu
Obdukcija je pokazala da je Habibović pogođen s tri hica u predjelu grudnog koša, a usljed zadobivenih povreda, preminuo je u automobilu.
Ubijeni Senad Habibović
Ubijeni Senad Habibović
Četrdesetak mjeseci nakon likvidacije iz Tužilaštva TK ističu da je svojevremeno formiran poseban istražni tim koji je radio na ovom slučaju. Uspjele su se identificirati osobe koje bi mogle imati saznanja o ubistvu, sve su saslušane, ali to nije rezultiralo pronalaskom ili identifikacijom osumnjičenih.
U maju 2014. godine na Habibovića je pucano u blizini tržnog centra "Sjenjak". Dva metka su pogodila torbicu koju je imao na ramenu. Iste godine u oktobru je ubijen.

Mjesto gdje je Habibović usmrćen
Mjesto gdje je Habibović usmrćen
Ranije osuđivan
Senad Habibović rođen je 1986. godine u Vlasenici, a po izbijanju rata u BiH s porodicom je prognan u Tuzlu. Svojevremeno je trenirao košarku, a potom je bio čest sudionik tuča i počinilac više teških krivičnih djela, zbog čega je završavao u zavoru. Osuđivan je zbog nasilničkog ponašanja, pokušaja ubistva, ucjene... Posljednji put uhapšen je u junu 2013. godine, zajedno sa saučesnicima, zbog prodaje droge na području Tuzle. Zbog toga je osuđen na dvije i po godine zatvora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here