Hitna sjednica Skupštine TK: Premijeru Begi Gutiću nije jasno zašto je sazvana sjednica, nervozni predsjednik Kluba SDA koristi uličarski rječnik - Code Novosti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

subota, 17. veljače 2018.

Hitna sjednica Skupštine TK: Premijeru Begi Gutiću nije jasno zašto je sazvana sjednica, nervozni predsjednik Kluba SDA koristi uličarski rječnik



11.11 Premijer TK Bego Gutić izjavio je da ga je iznenadilo sazivanje hitne sjednice Skupštine TK, jer nikakva elementarna nepogoda nije pogodila to područje.

Midhat Čaušević (SDA) se bezrazložno i neargumentirano  okomio na SBB, zanemarujući izvor problema u SDA, dajući opaske uličarskim rječnikom.

Predsjednik Kluba SBB-a Fuad Hadžimehmedović podsjetio je Čauševića da je pripadnik akademske zajednice i naveo mu da niko iz SBB-a nije pregovarao o tobožnjim prelascima zastupnika iz SDA u SBB.

- To jednostavno nije naša praksa. Mi smo ušli s pet zastupnika, a imamo isto toliko. Koliko ima SDA - upitao je Hadžimehmedović.

10.50 Još uvijek nije usvojen dnevni red hitne Skupštine TK. U međuvremenu je, na zahtjev SDP-a, data pauza, a SDP je održao pres-konferenciju na kojoj su istaknuli kako se oni neće valjati u blatu SDA, te da će ostati suzdržani prilikom glasanja.

Predsjednik Kluba SBB-a Fuad Hadžimehmedović u nastavku sjednice rekao je kako je "elementarna nepogoda zvana SDA pogodila Tuzlanski kanton", te je zamolio predsjednika Skupštine TK da spriječi citiranje Statuta SDA na Skupštini TK.

Diskusija je nastavljena, a uskoro će se glasati o dnevnom redu.

Sudeći po potpisima poslanika u Skupštini TK, premijer Bego Gutić ima podršku trenutno samo tri poslanika iz SDA i to Midhata Čauševića, Muamera Zukića i Mustafe Abdulahovića.

Preostali poslanici SDA  potpisali su zahtjev za smjenu premijera Gutića što ukazuje na duboki razdor unutar SDA.

9.40 Počela je hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, na kojoj će se raspravljati o povjerenju Vladi ovog kantona,  s Begom Gutićem (SDA) na čelu.

S obzirom na to da je Mirza Omerdić jučer isključen iz Stranke demokratske akcije, novi predsjednik Kluba poslanika SDA Midhat Čaušević odmah je na početku sjednice zatražio 15-minutnu pauzu.

Pauza je zatražena kako bi se dostavio spisak poslanika koji su tražili hitnu sjednicu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here