Kako zaraditi na internetu iz svoje fotelje? - Code Novosti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

utorak, 13. veljače 2018.

Kako zaraditi na internetu iz svoje fotelje?

Kako zaraditi na internetu iz svoje fotelje? | ITRevolucija

Koliko ima članaka o tome kako zaraditi preko interneta ? Stotinu? Hiljadu? Milion? Dovoljno? Vjerovatno tu nastaje problem. Mnogi od njih prodaju samo maglu kako bi se prijavili na neke od seminara,webinara, trening sesija ili nekih drugih putevi kako postati milioner.

To stvarno daje lošu reputaciju internet zaradi. Naravno da je moguće zaraditi na internetu. Sada ću vam napisati sve legitimne načine kako zaraditi na internetu. Mnoge od ovih opcija su realni poslovi koji zahtjevaju da uložite nekoliko sati rada kako bi dobili isplatu. Prije nego što vam damo sajtove ovdje je nekoliko prijedloga kako da dobijete posao:

Prihvatiti ozbiljno. Apsolutno, prijavili ste se za neki online posao. Možete ga raditi i u donjem rublju, ali to ne znaći da nije realni/stvarni posao. Morate ga tretirati kao takvog ili oni vas neće tretirati kao ozbiljnog kandidata. Niste jedini koji želite raditi od kuće. Ustvari, online konkurencija je veća nego što možete zamisliti.
Budite profesionalni. Kada šaljete aplikaciju pazite na CAPS LOCK da ne bi pomislili da se derete. Rečenice u potpunosti pišite gramatički ispravno. Naravno biće izuzetaka, ali i sa izuzetcima morate zadržati profesionalnost. Time gradite vaš izgled.
Ponudite dovoljno, ali ne sve. Kada šaljete primjere, fotografije portfolija ili linkove ka vašim stranicama, ponudite dovoljno informacija za realizaciju ideje, ali ne previše komplikovano pa da čak ni sami ne znate odakle početi. Kada smo već kod toga napišite mu nekoliko informacija o sebi, obratite pažnju da ne napišete čitavu biografiju.
Dva puta mjeri pa onda sjeci. Budite sigurni da sve što šaljete kompanijama, da li je u pitanju biografija, e-mail ili portfolio gramatički ispravan. Ovo je posebno važno kada je u pitanju ime kompanije.
Sajtovi na kojima možete zaraditi na internetu
Ovdje su sve web stranice koje će vam platiti za razne stvari, kao što je prodaja, popunjavanje anketa ili testiranje proizvoda. Da se odmah razumijemo, ne reklamiram ni jednu od ovih stranica, samo želim da vam pomognem u internet zaradi i preporučim stranice na kojim sam i sam zaradio. Od stranica u ovoj kategoriji se nećete obogatiti, ali su odlične za neku dodatnu zaradu ili džeparac.

UserTesting– user testing vam plaća 10$ za testiranje web stranice. Test obično traje 15-20 minuta. Svrha ovoga je da vlasniku ukažete na greÅ¡ke koje on može popraviti. Ovakav posao vrijedi dosta viÅ¡e, ali 10$ nije nimalo loÅ¡e za 15-tak minuta.
http://www.itrevolucija.org/kako-zaraditi-preko-user-testing-stranice/
Fiverr- Fiverr je odlično mjesto gdje možete zaraditi ili potrošiti par dolara ukoliko vam treba neki od servisa. U osnovi sve je 5$. Vi plaćate 5$ ili zarađujete 5$. Tih 5$ zovu „gigs“. Možete ponuditi vaše usluge ponuditi na više načina. Npr. ako prodajete, sliku i želite zaraditi 5$ to je 1 gig, ako ste grafički dizajner i treba vam sat vremena da završite posao, želite zaraditi 10$ stavite da prodajete 2 giga po 5$ ili 30 minuta rada je 1 gig i košta 5$.
Microworkers kao što naslov kaže radi se o mikro poslovima za koje ste plačeni od 0,07 centi do 2$ po odrađenom poslu za koje treba svega par sekundi do nekoliko minuta. Ruku na srce mjesečna zarada bude oko 50-tak$, dovoljno za kupiti neku novu igricu ili raditi malo više pa kupiti novu komponentu. Ovo je dobro za one koji su slabiji sa engleskim, dovoljno je samo poznavati neke osnove. Koje vrste poslova imate, možete pogledati na linku.


Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here